19. loka, 2018

Eija ja Saara

Eija Ahvo ja Saara Aalto ovat Suomen parhaimmat naislaulajat. Laaja-alaiset tulkitsijat, joiden taitotaso on omalla levelillään. Kiitos myös Esa Helasvuo ja Susanna Haavistolle. On niin arvokasta, että taiteilijat saisivat kasvaa täyteen mittaansa. Kun kaikki se elämänkokemus ja viisaus pukkaa ulos taiteena vanhempana, jos on päässyt sinne asti, uskon, että näillä ihmisillä on tärkeä rooli kaikille, jotta pallo on hyvä paikka olla ja elää. Ja sitten he tekevät taidettaan niin monella tasolla, kuten vara-Mummo (Susanna) Pikkukakkosessa, Eija Muumilaulujen solistina.

Ja ei tartte niin vanhakskaan kasvaa, kun nuorena aloittaa. Saara Aalto veti Tampere-talon tuvan täyteen ja yleisössä oli perheitä, mummoja, pappoja, miehiä, naisia, lapsia, teinejä.. Kuinkahan paljon Saara kääntää suomalaisuuden itsetunnon kurssia?! itsensä tuntemisen, hyväksymisen, johtamisen.

Guillermon kanssa treenit jatkuu. Me saatiin myös tärkeä ihminen katsomaan meidän harjoitusvetoa; Jaana-Maria Jukkara Maailmanmusiikin keskuksen toiminnanjohtaja www.globalmusic.fi. Keväällä kun kävin talkoilemassa Kansanmusiikkilehden toimituksessa kirjeitä jäsenille postiin www.kansanmusiikkiliitto.fi , niin huomasin käytävän toisella puolen tämän mielenkiintoisen paikan oven. Ajattelin, että käynpä kertomassa mitä me Guillermon kanssa puuhaillaan ja nyt tällä viikolla saimme sitten Jaana-Marian katsomaan. Odotamme, mitä tästä seuraa.

Aina ollessamme täällä Espoon mummolassa käyn myös Stepup-tanssikoululla www.stepupschool.fi  Marco Bjurströmin Broadway tunnilla. Ei voi kuin ihailla kuinka hienosti hän meitä ohjaa, opettaa, näyttää mallia, kannustaa ja kehuu. Myös www.salsastudio.fi  on aivan huippu käydä Guillermon tai Socan tunneilla. Tanssiminen on vaan niin parasta! Se kyllä Kittilästä puuttuu, pitkäjänteinen tanssinopetus.

Ystävien kanssa eilen mietittiin, että onko niin, että Saara Aalto on ensimmäinen suomalainen nainen, jolla on tanssikoreografiat mukana showssa? Antti Tuisku taitaa olla miehistä eka, tietenkin Dannylla oli kunnon showt ja Armilla siinä sitten myös. Laura Voutilainen liikkuu kyllä upeasti esiintyessään, mutta onko niinkuin tanssijoiden kanssa käsikirjoitettua ollut muilla? no laivashowt sitten, stepup on sinne tehny varmaan aika paljon kaikkea, en kyllä tiedä kenen kanssa, mutta varmaan niitä on..

Vielä reilu kuukausi aikaa tehdä sävellystyö Uuno Klamin sävellyskilpailuun. Nämä sävellyskilpailut on kyllä tuntunut mukavalta, kun on saanut raamit ja aikataulun tekemiselle. Tämä on siis sinfoniamainen teos pienemmälle orkesterille, johon sai valita itse pari lisä soitinta.

Pyhäinpäivän hartaudessa Kittilän kirkossa saan soittaa Yrjö Niemelän sävellyksiä viululla, kanttori Mirjami Hiltusen säestyksellä. Yrjö oli opettaja ja kotiseutuneuvos. Ihana on ollut saada tavata ihmisiä ja nähdä heitä kylillä kulkemassa, muistuttamassa siitä, että koko elämä on aikaa tehdä! Hänkin sävelsi ja kirjoitti kirjoja vielä ysikymppisenä.

Kaksi uutta hakemusta on vireillä, yrittänyttä ei laiteta, eikös vaan?!? En oo vielä saanu apurahaa useista hakemuksista huolimatta. Tai itse asiassa olen. Pyhäjärvi Säätiöltä nuorena pianistina nuotteihin ja Kittilän kunnalta videoeditointiohjelmaan. Tänään hain hyräilylevylle.. aion tehdä unihyräilylevyn, josta toivottavasti olis apua nukahtamiseen. Ja kuun alussa loppu haku arktiseen yhteistyöhön, johon valitaan yhteensä 8 eri alan taiteilijaa seuraavista maista; Fär Saaret, Ruotsin, Norjan ja Suomen pohjoisosat ja Islanti. Nämä valitut tekevät kevään aikana ennakkotehtäviä ja kohtaavat n. neljän viikon ajan elosyyskuussa Kittilän Kaukosessa ja esittävät teoksen Islannissa. www.hiljaisuusfestivaali.fi  tämän festin organisaatio on tässä hankkeessa mukana. Hienoja keksintöjä. Vastauksia odotellessa.. niin ja on me haettu teoksellamme Se minä olen - Lo Estoy jo www.fullmoondance.fi festareille. Edelleen - yrittänyttä ei laiteta!

Mitäs muuta..no ei nyt tuu mieleen muuta.

Hyvää loppusyksyä 😲

tv Heidi